Benløse Sogns Rejsehøjskole 2015

At rejse er at opleve!

Denne overskrift kan deltagerne på Benløse sogns Rejsehøjskole i høj grad tilslutte sig. Midt på aftenen søndag den 13. september 2015 kom en flok trætte, men glade mennesker hjem fra en oplevelsesrig tur til Djursland.

Dagen var begyndt med gudtjeneste i Bregnet kirke, hvor over 200 mennesker tog del i gudstjenesten, samt overværede dåben af ikke mindre end 3 børn. Derefter gik turen til slottet ”Rosenholm”, kendt fra julekalenderen i 1986. Man kom rundt på slottet og fik fortalt slægtens historie frem til i dag.

Men turen begyndte fredag morgen klokken 8, hvor man i bus kørte fra Benløse Kirke. På programmet var glaskunst, herregårde, fængsel og godt samvær. Stor glaskunst blev set i Tornbjerg Kirke ved Odense og ved P-huset i Vejle, hvor der er store værker af glaskunstneren Tróndur Patursson. Senere på turen besøgtes Ebeltoft Glasmuseum, hvor værker af Tròndur Patursson også kan ses.  Bl.a. var han her repræsenteret med ”Det kosmiske rum”. Et rum, hvor gulv og loft var beklædt med spejle, og hvor siderne var bemalet glas”.

Andre af turen højdepunkter var besøg og rundvisning på henholdsvis. ”Det gamle Statsfængsel” i Horsens og herregården ”Gammel Estrup”. Begge steder blev vi guidet rundt af særdeles gode fortællere. Og en guidet rundtur i ”Det gamle Ebeltoft” var også indlagt i programmet.

Så ved hjemkomsten omkring 8-tiden søndag aften, var deltagerne enige om, at den første tur med Benløse Sogns Rejsehøjskole havde været en endda meget god oplevelse.

John Schou.