Bumletog til verdens ende

Onsdag den 19. oktober 2022 kl. 19.00 i Den gamle Skole

Kom og hør rejseforedraget af Kim Greiner
Udgangspunktet er Ukraines hovedstad Kiev. Rejsen blev foretaget i 2019, altså efter at russerne havde annekteret Krim i 2014, men før russernes uprovokerede angreb på Ukraine i 2022. Vi oplever en venlig befolkning, der lever i en smuk pragtby med flotte kirker og kæmpestatuen ”Mor Moderland”.

Turen fortsætter med nattoget til Minsk i Hviderusland, der regnes for Europas sidste diktaturstat. Byen blev næsten udslettet under 2. verdenskrig, men fremstår nu med helt moderne bygninger, dog med små enklaver af hyggelig middelalderby. En 3 timers guidet bytur med en guide, der helt tydeligt var hjernevasket, for præsidenten var så god, og ville kun sin befolkning det bedste.

Derefter med fly til Ulan Ude, der ligger i Sibirien tæt på Bajkalsøen. Byen kan prale af verdens største og grimmeste Leninhoved hugget i granit -foruden et meget bemærkelsesværdigt springvand, hvor strålerne følger tonerne til en melodi af Lumbye.

Rejsen fortsætter med bumletog igennem Sibirien nord om Mongoliet til den russiske stillehavsby Vladivostok, som var helt anderledes - en turistby for kinesere og sydkoreanere.

Derefter med fly til Soul, der er Sydkoreas hovedstad. Afslut­nings­vis en togtur til Busan, der faktisk ligger ved verdens ende i det sydlige Sydkorea.