For pensionister

”Gemt barn under Holocaust”

Torsdag den 27. februar 2020

Denne aften får vi besøg af en spændende dame, der ser det som sin opgave at holde liv i historien om jødeforfølgelserne under 2. verdenskrig. Tove Udsholt bruger sin egen historie, hvor hun var en lille pige, der blev født det år krigen startede. Overskriften for foredraget er ”Gemt barn under Holocaust”.

Hendes mor var jøde og blev rådet til at forlade Danmark i 1943. Ligesom for mange andre skulle flugten foregå med fiskekutter fra Gilleleje.

Tove var kun tre år gammel og af frygt for at hun ikke kunne forholde sig i ro, besluttede moderen at tage imod et tilbud fra en venlig familie Gilleleje om at tage hende i pleje indtil hun kunne genforenes med moderen.

Det er den historie og de konsekvenser det fik for Toves og moderens forhold vi bl.a skal høre om.

I februar får vi lagkage, da vi mindes frk. Motzfeldt. Hendes fond er en del af grundlaget for vores arbejde med at afholde pensionistaftnerne.

 

”Bag Fængslets Mure”

Torsdag den 26. marts 2020 kl. 19

På denne, vores sidste aften, får vi besøg af Tom Thomasen - en historiefortæller i helt egen stil. Foredraget hedder ”Bag Fængslets Mure”.

Danmarks nye krimiforfatter - Tom Thomasen- fængselsbetjent igennem 37 år, ved Københavns fængsler - har sammensat et fantastisk spændende foredrag.

Bøgerne ”Ringen er sluttet, De røde diamanter og Den glemte fortid”, har alle for en stor del baggrund i det kriminelle miljø, fra de Københavnske fængsler fra 1967 og frem til i dag - et miljø, som altid er fyldt med spænding og action.

En beskrivelse af det daglige liv i fængslet, udvikling i fængselssystemet, fangernes oplevelser m.m. fortalt i hans meget sjove - men også alvorlige - historiefortællinger.

Da det er sæsonens sidste aften, bliver der serveret smørrebrød, så husk bestik. Pris 75 kroner.

Tilmelding en uge før til Jonna Pedersen på tlf. 93870217.

Dørene åbnes 18.30

 

Sommerudflugt

Torsdag den 28. maj 2020

Sommerudflugten er under udarbejdelse. Vi skal kører med Knud fra Alsted turistfart. Endeligt program offentliggøres til pensionistaftnerne og i dagspressen.Else Marie Schou

 


 


Pensionistsammenkomster i Den nye Indergård på Byskovskolen, afd. Benløse, Præstevej 19, Benløse. Arrangementerne starter kl. 19, og dørene åbnes ½ time før. Prisen er 75 kroner. Der er tilmelding til hver aften til Jonna Pedersen på telefon 93 87 02 17 senest en uge inden arrangementet.