For pensionister

Midtsjællands spillemandslaug

Torsdag den 30. januar 2020

Vi byder igen i år velkommen til Midtsjællands spillemandslaug, som har sammensat et program med en vekselvirkning af deres festlige spillemandsmusik og fællessang.

I år har vores præst Majbritt Breinholt Christensen sagt ja til at deltage. Hun kommer med et indlæg om hendes ”Tanker omkring årsskiftet”. Vi ser frem til at lytte til hendes kloge ord endnu engang.

Der serveres smørrebrød denne aften, så husk bestik.


”Gemt barn under Holocaust”

Torsdag den 27. februar 2020

Denne aften får vi besøg af en spændende dame, der ser det som sin opgave at holde liv i historien om jødeforfølgelserne under 2. verdenskrig. Tove Udsholt bruger sin egen historie, hvor hun var en lille pige, der blev født det år krigen startede. Overskriften for foredraget er ”Gemt barn under Holocaust”.

Hendes mor var jøde og blev rådet til at forlade Danmark i 1943. Ligesom for mange andre skulle flugten foregå med fiskekutter fra Gilleleje.

Tove var kun tre år gammel og af frygt for at hun ikke kunne forholde sig i ro, besluttede moderen at tage imod et tilbud fra en venlig familie Gilleleje om at tage hende i pleje indtil hun kunne genforenes med moderen.

Det er den historie og de konsekvenser det fik for Toves og moderens forhold vi bl.a skal høre om.

I februar får vi lagkage, da vi mindes frk. Motzfeldt. Hendes fond er en del af grundlaget for vores arbejde med at afholde pensionistaftnerne.

 

 


 


Pensionistsammenkomster i Den nye Indergård på Byskovskolen, afd. Benløse, Præstevej 19, Benløse. Arrangementerne starter kl. 19, og dørene åbnes ½ time før. Prisen er 75 kroner. Der er tilmelding til hver aften til Jonna Pedersen på telefon 93 87 02 17 senest en uge inden arrangementet.