Heldagstur/bustur til Maribo Domkirke, Reventlow Museet og Dodekalitten

Lørdag den 3. september 2022 kl. 8.30

Foto: Herdis Petersen

Afgang fra Benløse gl. skole kl. 08.30.

Maribo Domkirke fik status som domkirke i 1804. Domkirken er opført i gotisk stil og var oprindelig en Birgitinsk klosterkirke. Maribo Domkirke ligger helt ned til den smukke Søndersø. Vi får en rundvisning. Efter veloverstået frokost går turen videre til Reventlow Museum Pederstrup – som er omgivet af skove, søer og park. En lille herregård i sin elegante klassicistiske skikkelse – engang bolig for greve og statsminister Christian Ditlev Frederik Reventlow. Oplev museet og parken. Turen slutter med et besøg ved Dodekalitten – tæt på Kragenæs.

Foto: Herdis Petersen

Dodekalitten (græsk – Tolvsten) er 12 stenstøtter, hver 7-9 m høje a` 25-45 tons, hvor de øverste 2 m er udhugget som hoveder, der alle vender mod centrum i en cirkel med 40 m i diameter - kombineret med musik afstemt efter årstiden. Ligger på Glentehøjen- 300 m fra kysten og med udsigt over Smålandshavet.

Betaling og tilmelding til Susanne Qwist 51744266 – senest torsdag den 25. august 2022- pris 350 kr. – inkl. rundvisning, entré, mad og kørsel. ”Først til mølleprincippet” – der kan kun være 50 personer i bussen. Hjemkomst ca. kl. 19.00.