Julekoncert i Benløse kirke med Lasse og Matilde

Onsdag den 4. december kl. 19.30

Duoen Lasse & Mathilde så dagens lys i 1975 da Lasse Helner havde sat musik til Tove Ditlevsens ” Pigesind ” og valget af Mathilde Bondo som solist satte den nu meget anerkendte og legendariske duo i gang.

Netop kirkekoncerter er højt værdsat af de to, og mange års erfaring og mange indspillede albums gør at repertoiret kan tilpasses årstiderne og højtiderne. De bruger selv udtrykket: ”Tekster med højt til loftet”.

Lasse & Mathilde har i alle årene insisteret på, at lyrikken i sangene skal have noget vægt, og derfor har de også arbejdet med store forfattere som Tove Ditlevsen, Poul Henningsen, Martha Christensen, Piet Hein og mange andre gode tekstforfattere.

Man kommer rundt i følelsesregisteret under en koncert med Lasse & Mathilde. Smil og alvor serveret professionelt og musikalsk. De fleste af sangene i deres repertoire er egne kompositioner, dog har Mathilde Bondo indspillet et album med Julesalmer ligesom hun har indspillet 2 albums med sange og salmer fra Højskolesangbogen, så den Danske Sangskat er altid blevet godt vedligeholdt via Lasse & Mathilde.

Lasse & Mathildes seneste album er: ”Hvem drømmer Hvem” fra foråret 2019 og det er vel modtaget og teksterne er fortrinsvis af Hans Kragh-Jacobsen (og også 2 af Ane Riel) er både varme og alvorsfyldte. Helt nykomponeret musik af både Lasse Helner & Mathilde Bondo.

I 2008 blev Lasse & Mathilde nomineret til en Dansk Music Award for Årets Album nemlig ” Spor af Piet Hein ”. I 2007 modtog de Fyns Amts Kulturpris ”For med ildhu, humor og kreativitet at have præsenteret og forsvaret den fynske kultur, folkesjæl og identitet”. I januar 2015 modtog duoen ”Odense Live Prisen”.

2015 var jubilæumsår for L&M: 40 år blev markeret og fejret, med en perlerække af fyldte spillesteder og flere tv-udsendelser. Selve jubilæet blev markeret med et stort show i september 2015. 40 stjerner (ud af 6 mulige) i anmeldelse. smiley

Billetter koster 100 kr stykket og kan købes på følgende dage:
Søndag den 10. november og søndag den 17. november kl. 11-12 på Den gamle Skole, Benløse By 43.

Lone Svoldgaard