Rejsen til Nordens ende

Onsdag den 27. oktober kl. 19.00

Sogneaften ved Kurt Frederiksen i Den gamle Skole

Foredraget fortæller om en speciel rejse – en tur med en veterantraktor og en campingvogn op gennem Sverige og Norge til Nordkap og hjem igen gennem Finland.

Nogle syntes, det var en tosset idé, andre mente, at jeg havde en skrue løs. En mente, det skulle forbydes, for jeg ville være til gene for trafikken – en anden påstod, at maskinskader ville gøre det hele umuligt. Desuden var det alt for langt, jeg ville kede mig forfærdeligt og sikkert komme til at fortryde.

Ingen af dem fik ret. Jeg traf kun glade mennesker, der syntes, at det var fantastisk. Det er rigtigt, at jeg skabte kø, men det var fordi, så mange ville fotografere – og maskinskaderne var helt i småtingsafdelingen.

For mig blev det en stor oplevelse, og mange herhjemme fulgte turen gennem radio, tv og på Facebook. Denne dag vil jeg komme og vise billeder fra turen og fortælle om, hvad jeg oplevede på den 5200 km lange køretur op gennem Sverige til Nordkap og tilbage igen gennem Finland.

Jeg gjorde turen alene hen over sommeren, og hensigten var dels at gøre det, dels at indsamle materiale til en bog samt stof til et foredrag som altså ledsages af billeder, som fortæller om store og små oplevelser, om mennesker, jeg mødte, uheld, der nær havde stoppet turen, godt vejr, dårligt vejr, men først og fremmest om alle de gode historier, der blev det egentlige resultat af turen.

Foredraget ledsages af billeder fra turen, og det varer ca. 2 x 45 min.