Sangcaféer

"Det er godt at se dig..."
Ja, sådan indleder vi altid en Sang-Cafè. For i denne sang gemmer sig forventningerne og glæden til den næste Sang-Café. Glæden ved at synge sammen og forventningen om, at vi nu har fået sammensat et godt sangprogram, gør det altid spændende.

Vi skal tilbage til efteråret 2010, hvor menighedsrådet spurgte os, om vi kunne tænke os at stå for et hverdagsprogram på Den gamle skole. En gang om måneden skulle vi invitere til sang og fællesskab. Det var opgaven. Vi tøvede ikke meget. Det var noget vi begge gerne ville.

Meget hurtigt enedes vi om, at vi havde tre hovedområder at tage salmer og sange fra. Vi havde jo, fra Salmebogen, Højskolesangbogen og tekster fra film, skuespil, revyer og dansktop-sange, alle de tekster, man kunne tænke sig at bruge.

Onsdag den 26. januar 2011 blev dagen, hvor vi havde den første Sang-Cafè. Vi var begge enige om, at kom der mere end tyve for at synge. Ja, så var der grund til at afholde endnu en Sang-Cafè. Det kom der.

På et tidspunkt blev vi spurgt om, hvorfor mennesker, der gik på arbejde, skulle udelukkes fra disse oplevelser. Det medførte at vi indførte to aften Sang-Caféer. En om efteråret og en om foråret. Vi fik også de medvirkende til at komme med forslag til sange. Så nu er der mange flere, der er med til at brede viften af sange ud. Når man synger så meget, så er der behov for noget til ganen, og midt i programmet får vi en bid brød og en kop kaffe samt en god gang snak, som det jo hører sig til, når gode mennesker mødes.

Når den nye sæson begynder her til september, ser vi frem til nogle dejlige og glade timer med sang, musik og fornøjelig samvær. "For det er godt at se dig" .Vi slutter en Sang-Cafè med sangen "Stilfærdigt farvel", som fortæller os, at vi snart igen skal ses.

John Outzen Schou