Sogneaften med foredrag og sang

Tirsdag den 10. marts kl. 19.00 på Den gamle Skole

Om den danske digter Jens Rosendal

DEN DANSKE DIGTER Jens Rosendal er mest kendt for sin sang ”Du kom med alt det der var dig”, som er en af de mest sungne fællessange på efterskoler og højskoler, ja i det hele taget.

Men Jens Rosendal har skrevet mange andre fantastiske sange. Også mange, der henvender sig direkte til ungdommen.

HVORFOR ER DU SÅ DEJLIG handler om, hvordan vi møder hinanden - og især de unge.

Er vi positive og ser det gode i mennesket, og møder dem med et ”Hvorfor er du så dejlig”, så smitter det, og så er der stor sandsynlighed for, at den unge også prøver at leve op til det.

SAT HER I FORVIRRINGSTIDEN er Jens Rosendals tale til ungdommen, hvor han understreger, hvor vigtigt det er, at vi stiller os i den rigtige kø, som han udtrykker det, og ikke den, som de andre har valgt til os.

I FOREDRAGET fortæller vi, hvad der ligger til grund for, at Jens Rosendal skrev netop de to sange, og vi taler om livets store spørgsmål på en let, glad og underholdende måde.  

Jens Rosendal er den nulevende danske digter, som har flest sange med i Højskolesangbogen. Hans digte og sange afspejler hans livslange kamp for at ville være den, som man er – uanset, at andre vil noget andet.

Foredraget bygger på bogen ”Du kom med alt det der var dig” om Jens Rosendals liv og forfatterskab, som vi udgav på Gyldendal i april 2019.

Vi fortæller bl.a. om hans opvækst i Indre Mission, den svære kærlighed til en anden mand, om at føle sig anderledes og ikke god nok, hans kærlighed til Vadehavet, hans tro og meget andet. Og så synger vi selvfølgelig en masse af hans sange sammen.

Vi er:
ANNE KNUDSEN (f. 1956) er psykolog med egen praksis. Tidligere seminarie- og universitetslærer. Har skrevet flere bøger om psykologi og pædagogik.

STEEN VALGREEN-VOIGT (f. 1954) er journalist og har arbejdet på en række danske dagblade, herunder Information, Politiken og Ekstra Bladet.